Zoek een accountant of belastingadviseur

In de kijker

Hoeveel vacatures heb je openstaan?

Het ITAA staat in nauw contact met de gespecialiseerde overheidsinstellingen, zoals VDAB, Actiris en Forem. Om meer duidelijkheid te scheppen over de nood aan talent, nodigen we je uit om een korte enquête te beantwoorden.

Meer info.

Heb jij feedback over de invoering van DAC7?

Volgens de nieuwe regels van DAC7 moeten aanbieders van digitale platformen rapporteren over de inkomsten van verkopers die voor hun activiteiten gebruikmaken van het digitale platform. Daartoe heeft de fiscus een FAQ gepubliceerd. Het ITAA is benieuwd naar jouw opmerkingen.

Meer info.

Opleidingen, roadshows, algemene vergadering… Wanneer vinden de afspraken met jouw Instituut plaats?

De komende maanden organiseren we een aantal afspraken met onze leden en stagiairs. Voor elk van deze evenementen kunnen jullie je nog steeds inschrijven. 

Schrijf je nog snel in via het ITAA-portaal

ITAA rekruteert

Geïnteresseerd in een boeiende job ten bate van 15.500 accountants en tax advisors? 
Ook jij kan mee aan boord komen!

Wat doet het ITAA?

Gebouw ITAA

De taken van het ITAA zijn heel divers. In de eerste plaats behartigt het Instituut de belangen van zijn leden en stagiairs.

De beroepen van accountant en belastingadviseur zijn wettelijk gereglementeerd. Dat betekent dat al wie het beroep wil uitoefenen, moet worden ingeschreven in het openbaar register. Het ITAA heeft als taak om dat register te beheren en toe te zien op de toegang tot het beroep door regelmatig toelatingsexamens en bekwaamheidsexamens te organiseren. Tussen beide examens door, volgt het ITAA ook het traject van elk stagiair-accountant of stagiair-belastingadviseur op.

Lees meer …

Accountant of belastingadviseur worden?

Carrièremogelijkheden

De (intern) gecertificeerde accountant of (intern) gecertificeerde belastingadviseur is de bevoorrechte raadgever van de zelfstandige ondernemers, KMO’s en vrije beroepsbeoefenaars en beoefent aldus een beroep rijk aan menselijke en professionele contacten.

Traject

Om de hoedanigheid van (intern) gecertificeerd accountant of (intern) gecertificeerd belastingadviseur te verkrijgen, moet men houder zijn van een bij wet erkend diploma en de drie jaar durende stage bij het Instituut met succes doorlopen.

Stage

Tijdens de stage maakt de stagiair kennis met alle facetten van het beroep en de deontologie. Onder begeleiding van een stagemeester wordt hij of zij gevormd tot een volwaardige (intern) gecertificeerd accountant of (intern) gecertificeerd belastingadviseur .

Ons beroep in cijfers

0
Beroepsbeoefenaars waarvan 4,199 stagiairs
0
Erkende vennootschappen
0
Kantoormedewerkers