Juridisch medewerker - Tuchtdossiers

Organisatie

Recent hebben het BIBF en het IAB beslist om hun krachten te bundelen en uit deze fusie is het ITAA ontstaan, Institute for Tax Advisors and Accountants.  Als wettelijk gereglementeerd instituut vertegenwoordigt zij het beroep van accountant en belastingadviseur en staan de 54 medewerkers de 14.500 leden dagelijks bij. Daarnaast organiseert het ITAA de organisatie , de toegang en het toezicht van het beroep. Om ons juridisch departement te versterken, zijn wij momenteel op zoek naar een nieuwe collega voor een onmiddellijke indiensttreding: Juridisch medewerker – Tuchtdossiers.

Jouw functie

Je zal samen met uw collega’s instaan voor het opvolgen van de Nederlandstalige tuchtdossiers. Je verzorgt in dit kader de schriftelijke en mondelinge contacten met zowel de klagende partij als met de beklaagde accountant/belastingadviseur. Deze dossiers zullen daarna behandeld worden door de verschillende (tucht)instanties van het Nederlandstalige tuchtcollege van het Instituut.

Je beantwoordt daarnaast zowel schriftelijke als mondelinge vragen van onze leden inzake beroepsreglementering en KMO-wetgeving.

Jouw profiel

Je bent jurist, Master in de Rechten en beschikt over zowel administratieve, juridische als organisatorische talenten. Een eerste professionele ervaring in een juridische – administratieve omgeving hetzij in een advocatenkantoor hetzij in een bedrijfsomgeving of overheidsadministratie is een belangrijk voordeel. Kennis van het Frans (teksten lezen en begrijpen) is een plus in de tweetalige omgeving waarin je zal werken.  

Je bent leergierig en werkt nauwgezet, beschikt over een kritische en analytische geest gekoppeld aan een probleemoplossende ingesteldheid. Je beschikt over een vlotte pen zowel in technische als courante briefwisseling. Je kan op een creatieve manier werken met alle onderdelen van het Windows Office pakket (Word, Excel, Access, …). Door jouw communicatieve ingesteldheid, stressbestendigheid en sociale vaardigheden zal je optimaal ten dienste staan van onze leden en interne diensten.

Ons aanbod

  • Een voltijdse job met een competitieve verloning in functie van je capaciteiten en ervaring aangevuld met talrijke extralegale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, enzovoort);
  • Een aangename en stabiele werkomgeving;
  • Gelegen in het centrum van Brussel is het Instituut vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (op wandelafstand van het Noordstation te Brussel);
  • Je krijgt de kans om zelfstandig te werken binnen een dynamisch team.

Interesse?

Stuur je sollicitatiebrief + C.V. naar ITAA, t.a.v. Valérie Clesse, valerie.clesse@itaa.be.